| Nekretnine | Kuće

Otok Hvar, Stari Grad, kamena kuća od 208.53m2

21 pregleda SPLITSKO-DALMATINSKA, Hvar, Hvar
02.03.2023
Šifra oglasa: 252-9321-201
CIJENA NEKRETNINE 4.445.360 HRK 590.000 EUR
PROSJEČNA CIJENA 2.823 EUR/m2
Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn
besplatni oglasi 209 m2
besplatni oglasi -
besplatni oglasi Dvojna
besplatni oglasi 10

Osnovni podaci

Tip kuće:Dvojna Broj etaža:Višekatnica Broj soba:10 Stambena površina:209 m2 Površina okućnice:- Godina izgradnje:- Godina zadnje adaptacije:-

Dodatno

Energetski razred: -Vrsta grijanja: NedefiniranoGradski plin: -Gradski vodovod: DaGradska kanalizacija: -Gradska toplana: -Uporabna dozvola: -Vlasnički list: -

Okoliš

Garaža: NeBazen: NeNatkriveno parkirno mjesto: NeVrtna kućicaNeRoštiljNe

Ostali podaci

Kabelska: NeSatelitska: NeADSL: NeAlarmni sustav: Ne

Opis

Prodaje se u centru Starog Grada na otoku Hvaru kamena kuća na četiri etaže ukupne površine 208,53 m2.
Izgrađena je 1930. g., adaptirana i rekonstruirana 2010.g.
Građevina nema u vlasništvu parkirnih mjesta.

Stari Grad mali je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, posebno mediteranski prostor. Povijesna jezgra Staroga Grada i kulturni krajolik Starogradskog polja upisani su 2008. godine na UNESCO-vu listu svjetske baštine.
Stari Grad je najstariji grad u Hrvatskoj, Aristotelov vršnjak. Iste one godine, 384. prije Krista, kada se u Trakiji rodio ovaj znameniti grčki filozof, Grci s otoka Parosa u Egejskom moru utemeljili su grad na otoku Hvaru koji su nazvali Faros.
Povijesno srce otoka Hvara, antički Faros (Stari Grad), izgrađen je na mjestu gdje je duboki morski zaljev prelazi u plodno otočko polje, arkadijsku dolinu još od antičkih vremena zasađenu vinogradima i maslinicima. Okružen borovim šumama, hlađen ljetnim maestralom, Stari Grad je u vrućim ljetnim danima rijetko dalmatinsko mjesto u koje je zrak osvježavajući a san okrepljujući.
Zbog svojeg središnjeg otočkog položaja, stoljećima je bio utočište pomorcima koje su starograđani dočekivali na Rivi, a danas nautičarima kojim je starogradska uvala obavezno mjesto koje posjete dok plove Jadranom.
Stari dio grada ostao je sačuvan u smislu tradicionalne arhitekture, te je kao takav od iznimne turističke vrijednosti, pa domaćini adaptacijom kamenih kuća nude moderan smještaj u duhu prošlih vremena, uspješan spoj modernog i tradicije.
Stari Grad je idealno polazno mjesto za duge šetnje i izlete po najsunčanijem i najmirisnijem jadranskom otoku. Udoban privatni smještaj, konobe i restorani sa zdravom domaćom hranom i tradicionalno dobrim otočkim vinima, pružiti će vam odmor koji se ne zaboravlja.


ID KOD AGENCIJE: K912

Anton Vučinović
Agent s licencom
Mob: +385 95 360 3960
Tel: 051 322 376
Fax: 051 311 059
E-mail: [email protected]
http://millennium-nekretnine.hr

Kontakt


Pošaljite upit oglašivaču

POŠALJI

Lokacija


Financiranje kupnje


Osiguranje nekretnine


Kuće | Stanovi | Poslovni prostori | Zemljišta | Lukzusne nekretnine | Nekretnine za odmor

Ponuda stanova, kuća, garaža, poslovnih prostora, zemljišta te nekretnina za odmor na oglasniku besplatnioglasi.eu. Velika ponuda nekretnina u Hrvatskoj i regiji.
Prodaja apartmana na Jadranu.