Bademovo ulje hladno prešano 250 ml

42 pregleda Cijela Hrvatska
20.04.2020
Šifra oglasa: 1559-12-1313
OSNOVNA CIJENA 60 HRK 8 EUR

Opis

Naša ulja badema je nerafinirano ulje i proizvedeno postupkom hladnog prešanja ploda oraha.. Proces  proizvodnje se odvija pri temperaturama do 35 °C.

 Za razliku od rafiniranih ulja, nerafinirano ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz jezgri, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.

U klasičnoj zapadnjačkoj prehrani sve teže se pronalazi dovoljan izvor dijetalnih vlakana, koja pomažu u probavi i služe kao hrana probioticima. Bademi, inače koštuničavo voće, bogat su izvor upravo tih vlakana, ali i minerala i vitamina, poput mangana, magnezija, bakra, fosfora, i vitamina E.
Osim široke primjene u kozmetici, bademovo ulje ima sve veću primjenu u kulinarstvu.
Masaža bademovim uljem je stari narodni lijek protiv hernije(kile), a ako se umasira na prsni koš, olakšava kašalj.
Bademovo ulje je odlično sredstvo za odstranjivanje šminke, njegu kože tijela i lica te područja oko očiju. Bademovo ulje Bademovo ulje obiluje vitaminom A koji štiti folikule. Ono ubrzava rast kose, a u kombinaciji s masažom vlasišta potiče obnovu vlasi te kosi vraća mekoću, sjaj i volumen. Hraneći korijen kose, bademovo ulje sprječava opadanje i pucanje vrhova, a uz to smiruje i nadraženost tjemena.

Kontakt


Pošaljite upit oglašivaču

POŠALJI

Voće i povrće | Mlječni proizvodi | Ulje, masti i jaja | Začini za jela | Slatki kutak | Namazi | Suhomesnati proizvodi

Pregled cjelovite ponude hrane i pića od suhomesnatih proizvoda, mlječnih proizvoda, ulja, masti, jaja, začina za jela i namaza
u preglednim kategorijama na oglasniku besplatnioglasi.eu.