TOP 6 luksuznih zvijeri za 2020.-tu godinu

besplatnioglasi.eu

12.06.2019

Šest budućih najluksuznijih automobila serijske proizvodnje u srazu ergonomije i performansi

Čast je i zadovoljstvo komentirati automobile u premium klasi, najluksuznije serijske automobile današnjice. Proteklih nekoliko godina, kako u gospodarstvu tako i u automobilskoj industriji primjećuje se podizanje kvalitete azijskih proizvođača automobila i težnja da se na globalnom nivou konkurira velikom njemačkom trojcu.

Analiziranih šest premium automobila za 2020. godinu obuhvaćaju najbolje od Njemačke i Azije. Prestavljena su tri njemačka i tri azijska proizvođača automobila sa modelima:

- tri azijska asa:

Genesis G90 (Hyundai grupacija)

Kia K900

Lexus LS (Toyota grupacija)

- tri europske perjanice:

Audi A8

BMW 7

Mercedes S-Class

Genesis G90 ima veliku rešetku na kruni koja karakterizira ovu klasu automobila, Quadlampu, dodirni display, Lexicon premium sound system, elegantnu parabolnu liniju i atletske power linije, G-Matrix uzorak na kotačima. Sadrži beskontaktni punjač za smartphone, monitor za vid okoline (SVM), pomoć za kretanje unatrag u prometu (RCCA) , pomoć za duga svjetla (HBA), pametna kontrola za krstarenje sa stop & go, pomoć za mrtvi kut i ambijentalno svjetlo u autu.

Audi A8 je jedinstven već na prvi pogled. Ima višebojno LED ambijentalno unutarnje svjetlo. Udobna kožna sjedala, priključak za tablet, opcije za vožnju (efikasnu, komfornu, auto, dinamičnu i individualnu) te veliki prtljažnik.

Kia K900 ima LED prednja te stražnja svjetla, kao i ambijentalno svjetlo u autu, sound system te analogni sat. Kotači mu koriste tehnologiju za smanjivanje buke. Na stražnjem sjedištu ima beskontaktni punjač. Također ima panoramski display u boji i pomoć za mrtvi kut. Sjedala su od kvalitetne kože.

Lexus LS ne razočarava već pruža svjetski luksuz. Treba mu 4,6 sekundi da ubrza na 100 kilometara na sat. Ima kožna sjedala, veliku rešetku na kruni.

BMW 7 Series ima velike rešetke na kruni, dobar je u zavojima, kožna podesiva sjedala, te otvoren krov.

Mercedes S-Class ima kontrolu u zavojima, wifi sustav unutar auta, LED ambijentalno svjetlo unutar auta sa 64 boje te podesiva sjedala. Pruža komfor i udobnost sa svojim podesivim sjedalima. Ima sustav za pročišćavanje zraka te miris zraka. Može se upravljati njime putem smartphona izvan auta kako bi se olakšalo parkiranje.

Svi ovi automobili impresivna su čuda tehnologije i ne manjka im ni elektronike ni gadgeta, a konfor koji pružaju je nezamisliv. Jedini njigov problem je cijena za svaki od navedenih dobro opremljenih modela iznosi više od 100.000 EUR. Moramo priznati da i pored iskazanih automobila azijskog tržišta, i dalje preferiramo europske ljepotane.