Sedam destinacija u Europi koje morate posjetiti

besplatnioglasi.eu

25.07.2019

Kao jedina od najdostupnijih i najdražih dijelova svijeta, Europa ima mnoštvo mjesta koje morate posjetiti. Od Rima, Atene i Lisabona do Pariza i Londona. A ne može se zaboraviti i predivnu Irsku i Škotsku.

Dok ove poznate destinacije traže Vašu pozornost, nemojte zaboraviti i manje poznata mjesta koja Vam nude novu perspektivu na mjesta i ljude.

Škotska

Škotski Skye i Hebridi zauzeli su sedmo mjesto po najljepšim otocima u Europi. Uzmite brod preko otoka Skye kako bi istražili europsku prirodnu baštinu. Ova skupina otoka, od kojih su najveći Lewis, Harris, sjeverni i južni Uist, nudi potpunu prepuštenost keltskoj kulturi, povijesti i šarmu.
 

Sardinija, Italija

Sardinija je jedan sat leta od Rima. Ima 2000 kilometara obale, plaža koje se pored planina. Postoje dvije specijalne kvalitete koje ima ova destinacija: kamene ruševine iz bakrenog doba i savršenu klimu. Ova regija ima sunca 300 dana u godini.

Thessaloniki, Grčka

Na sljedećem putu u Grčku, proletite sat vremena iz Atene u drugi najveći grad u zemlji, Thessaloniki. Ova sjeverna luka pruža sve što je potrebno ljubiteljima povijesti, no ima i modernost u sebi. Možete lutati kroz ruševine Rimljana, Otomana i drugih starih naroda.

Beograd, Srbija

Glavni grad Srbije postaje poznato odredište za mlade turiste zbog svojih noćnih klubova i restorana. A i kafića uz koje se može dočekati jutro. Ovdje možete iskusiti splavove, klubove koji leže na rijekama Dunav i Savi. Aktivne su svake noći u tjednu. No ako vam treba pauza, uputite se prema Beogradskoj tvrđavi. Ova povijesna građevina je bila dio otomanskog, srpskog, austrijskoj, bizantinskog i rimljanskog carstva.

Vicenza, Italija

Čuli ste za Veneciju i Veronu, no u kratkoj udaljenosti od njih se nalazi poznata destinacija u Italiji, Vicenza. Poznata je po svojim jedinstvenim građevinama, pogotovo od 16-stog stoljeća i arhitekta Palladija. Ako volite provoditi sate u razgledavanju umjetničkih djela, uputite se prema bazilici Palladiana i palači Chiericati.

Ljubljana, Slovenija

Iako je malena kao država, Slovenija je velika po osobnosti. A glavni grad Ljubljana je bogat noćnim životom. Pošto je studentski grad, može se naći puno mlađe populacije. Ima mnogo parkova i zelenila, a jedan od najpoznatijih je Tivoli park.

Vence, Francuska

Vence je mali gradić na brdima Alpi. Poznat je po svom pejzažu i luksuznom spa centru. A poznati slikari kao što su Piccasso i Matisse, su našli inspiraciju za slikanje ovdje.