Ponovno velika promocija Hrvatskih jadranskih bisera u svijetu turizma

besplatnioglasi.eu

26.11.2019

Lonelyplanet je objavio fantastičnu promociju hrvatskih gradova srednje i južne Dalmacije. U članku su čitateljima prezentirali bisere hrvatskog Jadrana, najljepše i najatraktivnije lokacije. Kao najatraktivniji istaknuti su gradovi Trogir, Split i Dubrov

Hrvatsku opisuju kao fantastičnu turističku destinaciju sa pravim biserima za uživanje.

O Trogiru su naveli da je svjetsko kulturno dobro, koji je na malom otoku povezan mostom s obalom. Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st. pr. Krista. U srednjoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira. Te o Splitu, te predivnoj Dioklecijanovoj palači koja se u njemu nalazi. Split je najveći grad u Dalmaciji, i po broju stanovnika drugi najveći grad u Hrvatskoj. Iz Splita se katamaronom lako dođe do otoka Bola, gdje se mora posjetiti predivna plaža Zlatni Rat. Ime "Bol" izvedeno je od latinskog vallum, što znači "ukop", "zemljani bedem", "zemljom utvđeno naselje".

 

 

Na otoku Hvaru se nalazi i istoimeni grad. Hvar je otok u Hrvatskoj, ispred istočne obale Jadranskog mora. Pripada skupini srednjodalmatinskih otoka. Zbog velikoga broja sunčanih dana, često se naziva i Sunčani Hvar. Kako su rekli, jedan od najglamurozniji gradova Hrvatske, koji ima buran noćni život i prekrasnu povijesnu arhitekturu.

 

 

Za kraj su ostavili neizostavan grad, a to je Dubrovnik. Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske. Ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Gradske zidine su prekrasne za pogledati i po ljeti i po zimi. A u samom gradu se nalazi restorana, kafića, muzeja i svih sadržaja da je ne moguće sve posjetiti u jednom danu.

Više pročitajte na https://www.lonelyplanet.com/articles/how-to-see-croatia-in-a-week