Nove tehnologije u automobilima, koji je bolji AUDI, MERCEDES ili BMW

besplatnioglasi.eu

12.06.2019

Svjetla su jedan od najznačajnijih brandova automobila, indikator prepoznavanja marke i pojedinog modela automobila te proizvođači puno ulažu u njihov dizajn i funkcionalni razvoj.

Kao što smo mogli primjetiti, proizvođači automobila velika sredstva ulažu u dizajn i brandiranje vozila. Svjetla su jedan od najznačajnijih brandova automobila, indikator prepoznavanja marke i pojedinog modela automobila. Tri najznakovitija automobilska branda BMW, Mercedes Benz i Audi, razvili su različit dizajn, ali i tehnologije odnosno pametna tehnička rješenja rasvjetljavanja prometnica. Koliko su sustavi dinamičkog rasvjetljavanja zapravo kompleksni i kako rade, vjerodostojno je prikazano u sljedećem videu.

Nova prilagodljiva BMW LED svjetla koriste najmoderniju LED tehnologiju. Imaju karakteristična LED oborena svjetla. BMW ConnectedDrive Highbeam Assistant svjetla ne udaraju u oči i značajno povećavaju vidljivost po noći. Kamera automatski detektira situaciju u prometu po noći i tu informaciju prenosi svjetlima. Svjetla se prilagođavaju prema uvjetima u prometu. Duga svjetla ostaju aktivna bez da smetaju drugim sudionicima u prometu. Nadolazeći promet u suprotnom smjeru detektira se na velikoj udaljenosti te se duga svjetla prilagođavaju u svom radu da ne ometaju druge vozače. Prolazeći prema nadolazećem automobilima, duga svjetla se segmentno automatski prebacuju na kratka. Auto koji je ispred je detektiran kamerom i svjetla se prilagođavaju oko nadolazećeg automobila, dok duga svjetla ostaju aktivna na obadvije strane oko auta.

 

Mercedes-Benz razvio je tehnologiju koju je nazvao MultiBeam LED, što je bio prvi moderni digitalni svjetlosni sustav. Ima precizan LED mrežni modul sa 84 LED čipova u tri reda. Pruža potpunu fleksibilnost i svjetlosnu distribuciju. Posjeduje električna prilagodljiva kratka i duga svjetla. Prilagodljiiva duga svjetla pružaju dobar pregled bez odbljeska (sustav ima mogućnost redukcije svjetlosti prema tlu u kišnim uvjetima te time smanjuje bliještanje). Pojedini LED čipovi se deaktiviraju kako druga vozila u prometu ne bi dobila odbljesak od dugih svjetala. Također ne samo da osiguravaju dinamičan rad i redukcijom svijetla nego se kratka svjetla zakreću i u smjeru skretanja vozila kako bi osigurala vozačima bolju vidljivost.

 

Audi koristi tehnologiju Matrix LED svjetla. Ta tehnologija koja uključuje i senzore detekcije, prepoznaje vozila na udaljenosti od 300 do 400 metara. Sva vozila su identificirana i svjetla automobila prilagodljivo umanjuju usmjereni svjetlosni tok kako ne bi ometali vozača. Sustav detektira zaustavljeno vozilo na cesti te tako daje prednost od 30 metara i sekundu više vremena za akciju vozaču. Kamera automatski detektira nadolazeća vozila u prometu. Svjetla imaju pet reflektora - zona rasvjetljavanja, svaka sa čipom koji ima pet LED izvora. Svaki LED izvor u čipu je moguće individualno kontrolirati i reducirati količinu svjetla iz njega.

 

Teško je odraditi koji je sustav bolji ili učinkovitiji, pogledajte video i neka odluka bude na vama. Nama se ipak čini da je u ovim tehnologijama rasvjetljavanja, Mercedes Benz napravio najveći iskorak.