Kako do e-propusnice

besplatnioglasi.eu

03.04.2020

Kako bi putovali iz grada u drugi grad, danas nam je potrebna e-propusnica. Kako bi najlakše do nje došli trebate imati valjani razlog putovanja od strane poslodavca, liječnika ili nadležnog stožera civilne zaštite.

Razlozi za dobivanje e-propusnice od strane poslodavca su promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnima za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće te žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Od liječnika se može primiti e-propusnica ukoliko je razlog potrebna hitnu medicinsku skrb.

Nadležni stožer civilne zaštite može izdati propusnicu u slučaju putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Kako bi došli do e-propusnice, posjetite  https://epropusnice.gov.hr.

Na navedenoj web stranici ćete se morati prijaviti u sustav NIAS, te će vam biti omogućeno predati zahtjev za e-propusnicu, pregledati propusnice ili pregledati zahtjeve.

Na sljedećem videu možete vidjeti kako izgleda prijava u sustav, te predaja zahtjeva za e-propusnicom.
 

Podaci o izdanim e-propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne MUP-u radi provjera na terenu.

Ukoliko želite više informacija posjetite https://www.koronavirus.hr/od-danas-dostupan-sustav-e-propusnice/364