HYUNDAI COMPANY I KIA MOTORS ULAŽU 600 MILIJUNA KUNA U RIMAC AUTOMOBILE I FORMIRAJU TEHNOLOŠKO PARTNERSTVO

besplatnioglasi.eu

15.05.2019

Nakon Porschea i Hyundai Motor Group prepoznao potencijal ulaganja u najuspješniji hrvatski Startup, tvrtku Rimac Automobili

Hyundai Motor Group uložit će 600 milijuna kuna u Rimac Automobili: Hyundai Motor ulaže 474 milijuna kuna (64 milijuna eura), a Kia Motors ulaže 126 milijuna kuna (16 milijuna eura). Rimac i Hyundai Motor Group formiraju tehnološko partnerstvo. Prvi zajednički projekti su suradnje na razvoju dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine.

 

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezala sa 44 elektrificirana modela planirana do 2025.

 

S novom suradnjom, Hyundai Motor Group nastoji ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji.

 

Rimac se etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industrijski, uključujući i Hyundai Motor Group, kako bi im omogućili brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije.

 

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će usko surađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N, te hibridno vozilo visokih performansi sa pogonom na vodik i električni pogon.

 

Izvor: https://www.rimac-automobili.com/en/press/news/hyundai-company-i-kia-motors-ulazu-600-milijuna-kuna-u-rimac-automobile-i-formiraju-tehnolosko-partnerstvo/